Bezpłatny okres próbny Amazon Prime
Nielimitowana dostawa Premium jest dostępna dla członków Amazon Prime. Aby dołączyć, wybierz Tak, chcę skorzystać z BEZPŁATNEJ dostawy na następny dzień dzięki bezpłatnemu okresowi próbnemu Amazon Prime nad przyciskiem Dodaj do koszyka i potwierdź swoją subskrypcję bezpłatnego okresu próbnego Amazon Prime podczas finalizacji zakupu.
Korzyści klientów Amazon Prime:- Dostawa na następny dzień bez ograniczeń
- Nagradzane filmy i seriale, w tym oryginalne produkcje Amazon, wszystko to co lubisz na swoim ulubionym urządzeniu.
- Ekskluzywne okazje dla członków Amazon Prime, w tym wczesny dostęp do niektórych okazje
Ważne: Twoja karta kredytowa lub debetowa NIE zostanie obciążona po rozpoczęciu bezpłatnego okresu próbnego lub w przypadku anulowania w trakcie okresu próbnego. Jeśli Amazon Prime jest właśnie dla Ciebie, nie musisz nic robić. Po zakończeniu bezpłatnego okresu próbnego zostanie naliczona opłata w wysokości 49 zł/rok za członkostwo Prime (miesięcznie).
Barista-Know-how: Alles, was man für den perfekten Kaffee wissen muss Twarda oprawa – 10 września 2018
Opcje zakupu i dodatki
- Długość wersji drukowanej172 str.
- JęzykNiemiecki
- Wydawcariva Verlag
- Data publikacji10 września 2018
- Wymiary17.7 x 1.7 x 24.6 cm
- ISBN-10374230741X
- ISBN-13978-3742307415
Często kupowane razem
Co kupują klienci po obejrzeniu tego produktu?
Opis produktu
O autorze
Szczegóły produktu
- Wydawca : riva Verlag (10 września 2018)
- Język : Niemiecki
- Twarda oprawa : 172 str.
- ISBN-10 : 374230741X
- ISBN-13 : 978-3742307415
- Wymiary : 17.7 x 1.7 x 24.6 cm
- Ranking najlepiej sprzedających się produktów: Pozycja 202,153 w kategorii Książki (Zobacz Top 100 w kategorii Książki)
- Pozycja 92 w kategorii Gorące napoje
- Pozycja 28,728 w kategorii Dom i ogród
- Recenzje klientów:
Opinie o produkcie
Recenzje klientów, w tym oceny produktu w postaci gwiazdek, pomagają klientom dowiedzieć się więcej o produkcie i zdecydować, czy jest dla nich odpowiedni.
Aby obliczyć ogólną ocenę w postaci gwiazdek i procentowy podział według gwiazdek, nie używamy prostej średniej. Zamiast tego nasz system bierze pod uwagę takie kwestie, jak aktualność recenzji i czy recenzent kupił produkt w serwisie Amazon. Analizuje również recenzje w celu zweryfikowania wiarygodności.
Dowiedz się więcej, jak działają opinie klientów w serwisie AmazonNajlepsze opinie o produkcie
Das Buch zeigt in sehr ausführlicher Form Informationen zu Herkunft, Anbau, Biologie, Sorten-Reichtum, Qualität Gesundheits-Aspekte, u.v.m.
Besonders erwähnenswert auch die umfangreiche Aufstellung der einzelnen Kaffeearten (Kapuziner, Latte, Espresse, Großer Brauner, Einspänner, ... - man merkt, dass der Verfasser aus Österreich stammt...), aufgewertet mit Angaben zu den anteiligen (Kaffee-)mengen bei der Zubereitung.
Wunderbar auch die Sammlung von Internet-Links (Kaffeeseiten allgemein, Barista-Ausbildungsstätten, ...)
* Nun zum Negativen:
Was ich mir gewünscht hätte, sind mehr K O N K R E T E Informationen zur Kaffee- und Siebträger-Zubereitung. Da helfen leider auch nicht die eingestreuten Kurzinfos über das richtige Tampern u.ä. nicht, um diesen Eindruck zu verbessern.
Gottlob gibt es hierzu mittlerweile einige tolle Internetseiten und YouTube-Videos, die hierzu umfassende Informationen liefern. Der 'Blick ins Buch' verspricht hier mehr, aber das Buch hält nicht dieses Versprechen.
Wegen diesem Punkt gibt es einen Stern Abzug - Aber da der Buchautor selbst Barista-Kurse anbietet liegt der Verdacht nahe, dass er sich nicht das 'Geschäft' verderben will. Ich glaube allerdings, dies wäre ein Trugschluss; Denn ein Präsenzkurs ist halt etwas anderes als ein Buch mit Infos.
Gerade deswegen finde ich den Kaufpreis für dieses recht dünne Buch auch überteuert - Angemessen fände ich ca. 12,-€, aber nicht fast 20,-€ !!!!!
Genau das hast mir als Kaffeeliebhaber noch gefehlt.
Es ist übersichtlich in Bereiche mit ausführlichen Unterpunkten zu Geschichte, Entstehung / Anbau, verschiedene Kaffeearten / -sorten, verschiedene Zubereitung aufgeteilt und enthält auch sehr viele Rezepte, die Lust aufs Ausprobieren machen. Für mich sehr interessant war das einführende Kapitel in die Latte-Art - habe mich mit unserer Siebträger sofort an's Üben für den perfekten Cappucchino gemacht! Kann es für Neulinge absolut empfehlen, aber auch Kaffee-Spezialisten werden hier noch das ein oder andere Interessante finden können.